ЯК ЗАХИСТИТИ СВОЇ ПРАВА?

30 січня 2019 року на базі гуртожитку Запорізького вищого професійного училища було організовано та проведено інформаційно-просвітницьку бесіду на тему: «Як захистити свої права?».

Соціальний педагог Сєргєєва Олена Анатоліїївна разом з фахівцем з соціальної роботи Запорізького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Зенько Романом Юрійовичем проінформували дівчат, що проживають у гуртожитку, про правові орієнтири щодо прав, кримінальної, адміністративної та цивільно-правовової відповідальності неповнолітніх.

Олена Анатоліївна ще раз нагадала, що перелік прав дитини визначає міжнародний правовий документ Конвенція ООН про права дитини та запропонувала згадати та перелікувати ці права. Розвиваючи вміння учениць тлумачити поняття «права людини», формувала негативне ставлення до неправомірних вчинків, спонукала дівчат до захисту своїх прав.

Та крім прав є і обов’язки. Роман Юрійович наголосив, що кожна людина повинна пам’ятати про те, що за свої дії і вчинки необхідно відповідати і це – обов’язок кожного.

Видатний німецький мислитель Г.Гегель відокремив чотири різновиди обов’язків: обов’язок перед собою, перед сім’єю, перед державою і перед іншими людьми.

Дівчата, які присутні були на цьому заході, аргументовано висловлювали свою точку зору та прислухались до рекомендацій фахівців з соціальної роботи щодо правової культури, захисту своїх прав цивілізованим шляхом, поваги до прав інших людей.

Соціальний педагог Сєргєєва О.А.

Опубліковано у Виховна діяльність, загальній категорії, Новини, Соціально-педагогічна діяльність. Додати до закладок постійне посилання.