Тренінг «Запобігання торгівлі людьми»

Торгівля людьми — явище глобальне. Воно сильно впливає на країни, що знаходяться в стані політичної та економічної трансформації або постконфліктного стресу, які в основному і є країнами походження для всесвітнього кримінального процесу торгівлі людьми. Це явище також впливає як на економічно розвиненіші країни призначення, так і на країни транзиту. Людей, що живуть в скрутних умовах, привертає можливість поліпшення свого життя в багатших і розвиненіших країнах, а в той же самий час в країнах призначення зростає попит на низькооплачуваних робочих в нелегальних трудових секторах економіки, а також в легальних трудових секторах з низькою заробітною платнею.

          На сьогоднішній день, це питання досить гостро обговорюється і є одним з найважливіших питань XXI століття. Саме тому 19 березня 20019 року в ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище» учні групи №19 за професією «Оператор комп’ютерного набору. Адміністратор» організували і проведено заняття з елементами тренінгу на тему: «Людина не для продажу!» На тренінгу були присутні майстер виробничого навчання Бурдейна Любов Михайлівна, соціальний педагог Сергєєва Олена Анатоліївна та голова Ради учнівського самоврядування ДНЗ «ЗВПУ» – Охматенко Ганна (учениця групи № 08 професією «Агент з постачання. ОКН»)

          Завданням тренінгу було дізнатися про рівень набутих знань учнів з проблемами торгівлі людьми. З’ясувати актуальність проблеми торгівлі людьми в Україні, та яким чином це питання стосується молоді. Староста групи №19 Гордійченко Ольга та заступник старости Заброда Аліна (ОКН. Адміністратор.) підготували матеріал і закріпили знання з питань запобігання торгівлі людьми і сформували в учнів усвідомлення цієї проблеми. Протягом тренінгу було вислухано думку кожного учня стосовно цієї теми, підіймалося багато цікавих питань та виникали дискусії.

          Отже проблема торгівлі людьми є не тільки проблемою економічного або соціального характеру. Торгівля людьми – це насамперед злочин. А за кожний злочином неминуче випливає покарання. І ті, хто задіяні в ланцюзі торгівлі людьми, повинні це розуміти. А що стосується захисту жертв торгівлі людьми, то насамперед важлива достатня інформованість, яка допоможе зробити правильний вибір.

Староста групи №19 – Гордійченко Ольга

Майстер виробничого навчання: Бурдейна Любов Михайлівна

Опубліковано у Виховна діяльність, загальній категорії, Новини. Додати до закладок постійне посилання.