СКАЖИ РАЗОМ З НАМИ «НІ!» БУЛІНГУ!

13 лютого 2019 року в гуртожитку ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище» було організовано та проведено профілактичний захід на тему: «Скажи разом з нами «Ні!» булінгу!».

На захід було запрошено фахівця з соціальної роботи Запорізького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Зенько Романа Юрійовича, який наголосив, що Президент України Петро Порошенко підписав 19 січня 2019 року Закон України щодо протидії булінгу № 2657-VIII, який запроваджує штрафи за булінг (цькування) учнів.

Кодекс України про адміністративні правопорушення доповнено статтею 173-4. Вона визначає булінг як «діяння учасників освітнього процесу, які полягають у психологічному, фізичному, економічному, сексуальному насильстві, у тому числі із застосуванням засобів електронних комунікацій, що вчиняються стосовно малолітньої чи неповнолітньої особи або такою особою стосовно інших учасників освітнього процесу, внаслідок чого могла бути чи була заподіяна шкода психічному або фізичному здоров’ю потерпілого».

Бесіда з учнями була відкритою, бо хлопці та дівчата мали змогу відповідати на питання соціального педагога Сєргєєвої Олени Анатоліївни: «Що ж стає мотивацією до булінгу?», «Які компоненти характеризують булінг?», «До кого можна звернутися по допомогу?».

Роман Юрійович та Олена Анатоліївна вчили учнів бути толерантними, емпатійними один до одного, закликали допомагати та підтримувати один одного у скрутних ситуаціях. Наголошували на необхідності регулювати власну поведінку, не піддаватися на провокацію, вміти сказати «ні» та не терпіти знущань. Ніколи не треба соромитись привертати увагу до себе та своїх проблем і завжди звертатись по допомогу до дорослих.

Соціальний педагог Сєргєєва О.А.

Опубліковано у Виховна діяльність, загальній категорії, Новини, Соціально-педагогічна діяльність. Додати до закладок постійне посилання.