Майстер-клас для педагогічних працівників

«Для тих, хто володіє належними знаннями і навичками, оцифрування і глобалізація стануть захопливими процесами, що дарують свободу. Але для тих, хто не готовий до змін, ці явища означатимуть нестабільне працевлаштування і життя без перспективи» Андреас ШЛЕЙХЕР, керівник програми PISA

Інформаційна компетентність є важливою складовою успішного навчання впродовж життя, подальшого професійного розвитку педагогічних працівників, ефективного управління освітнім процесом і застосування можливостей ІТ у навчально-виробничій діяльності закладів професійної (професійно-технічної) освіти в умовах реформування системи освіти, на тлі глобальних перетворень, які прийнято назавати зміною технологічного укладу 4.0. Ключовим фактором успішності викладача стає його уміння працювати в сучасному інформаційному просторі,  реалізовувати роль провідника для здобувачів освіти в системі професійно-зорієнтованих програмних продуктів і програмованих засобів, лабіринті ІТ технологій, хмарних сервісів. Тому украй важливим є питання опанування та впровадження у навчальний процес при підготовці кваліфікованих робітників сучасних засобів, що виводять системи комунікації, процедуру отримання і обробки інформації на якісно новий рівень. На перший план виходять проблеми спроможності з боку педагогічних працівників пошуку, опрацювання та адекватного представлення нової інформації в умовах постійного розвитку виробничих технологій, будови нових форм виробничої діяльності і відносин. Отже, інформаційна компетентність на сьогодні стає однією з базових в діяльності педагогічного працівника закладу професійної (професійно-технічної) освіти.

12 лютого 2019 року в ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище» в рамках педагогічного експерименту по розвитку інформаційної компетентності педагогічних працівників в ході формування хмаро орієнтованого освітнього середовища, відбувся майстер-клас з використання програмних засобів для створення сучасних форм наочності.

Серед широкого спектру графічних редакторів, які дозволяють ефективно і максимально швидко створювати макети плакатів, стендів, ілюстративного матеріалу, викладачі Височиненко Н.В. та Житницька Г.В. для представлення колегам обрали такі, що вже давно і продуктивно використовують в педагогічній практиці.

Голова методичної комісії професій будівельного напряму Височиненко Надія Вікторівна показала принципи роботи в векторному графічному редакторі CorelDRAW, створивши для учасників майстер-класу зразок плакату з предмета «Технологія штукатурних робіт».

Викладач Житницька Ганна Валеріївна підготувала яскраву презентацію щодо роботи в програмі Microsoft Office Publisher – доступного програмного засобу, за допомогою якого можна створювати, оформлювати та публікувати документи різного типу.

Майстер-клас став ще однією яскравою прикрасою в намисті корисних методичних знахідок творчого колективу ДНЗ «ЗВПУ».

Заступник директора з НМР ДНЗ «ЗВПУ»
Кулинич О.А.

Опубліковано у загальній категорії, Навчально-виробнича діяльність, Новини. Додати до закладок постійне посилання.