Класна година до Дня Соборності України

22 січня- День соборності України, день, коли українські землі об’єднались в єдину незалежну державу.

             День соборності України є одним з найбільш значущих свят для усього українського народу . Його святкують навіть українці які живуть за кордоном.

Це невідємна частина кожного з нас.

Саме тому потрібно підкреслювати значущість і цінність цього свята для нашої молоді.

Ми з групою вирішили заохотити когось до виступу з доповіддю. Бочеварова Яна вирішила проявити ініціативу та взяла це завдання на себе.Вона  мала підготувати доповідь і виступити перед іншими разом зі мною.

Моя частина містила в собі інформацію, щодо причин та подій, які стосуються об’єднання українських земель.

Заохочена учениця вирішила розповісти детально про традиції святкування Дня соборності України. 

Після усіх уроків за розкладом група зібралась в аудиторії та підготовилась до класної години. Деякі сиділи у передчутті та очікуванні початку, а хтось морально готовили себе до виступу перед публікою, байдужих у цей час  не було.

Я вирішив почати з основного. Повідав здобувачам освіти про зміст даного свята та і передав естафету доповідачу.  Яна розповіла про історію заснування Дня соборності , як офіційного та національного свята , а також про традиції святкування.

Усі слухали з замиранням та вбирали інформацію, пропускаючи її через серце. Кожен з них зрозумів якими зусиллями була заснована Україна у якій ми живемо і яку спостерігаємо зараз.

Після закінчення промови група почала задавати питання, які ми з задоволенням вирішили розглянути. Хтось задавався питаннями, хтось доповнював відповіді цікавими фактами. Захоплені бесідою ніхто й не помітив як урок скінчився.

Я подякував усім присутнім за увагу та активність і ми розпрощались з 15 групою.

             Тепер я впевненій, що мої підопічні не забувають історію створення своєї Батьківщини.

Опубліковано у Виховна діяльність, загальній категорії, Новини. Додати до закладок постійне посилання.