Заняття «Зберігати спокій»

30 січня 2020 року в рамках щонедільного заняття зі здобувачами освіти ДНЗ «Запорізьке ВПУ», що мешкають у гуртожитку, було проведено заняття  на тему панічних атак.

З панічною атакою може стикнутися кожен, незалежно від віку. Саме тому так важливо інформувати суспільство про природу цього стану та способи його подолання. Брак знань за даним питанням є основою для появи непродуктивних страхів (страх померти, страх тяжких невиліковних захворювань), які можуть погіршувати стан людини під час панічної атаки.  Розуміння того, як відбувається панічна атака, що людина відчуває під час неї, та найголовніше – як уникнути панічної атаки – є найкращою її профілактикою.

Під час заняття усі присутні пройшли тест на рівень тривожності, дізнались про симптоми та причини панічної атаки, ознайомилися з техніками регуляції власного емоційного стану та першої психологічної допомоги іншим людям, які переживають даний стан. Відпрацювали такі релаксійні техніки, як «Дихання на п’ять рахунків», «Практики усвідомленості», «Техніка сканування тіла».

Ця тема викликала велику зацікавленість у присутніх на занятті. Під час обговорення слухачі взяли активну участь у обговоренні, задавали багато питань.

 Соціальний педагог                                                 Сергій ЮХИМЕНКО

Опубліковано у Виховна діяльність, загальній категорії, Новини, Соціально-педагогічна діяльність. Додати до закладок постійне посилання.