День Соборності України

22 січня Україна відзначає День Соборності, приурочений до Акту об’єднання цього дня Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної   Республіки в далекому 1918 р.

З нагоди цієї важливої історичної події 21 січня у групі  02 за професією «Маляр. Штукатур. Лицювальник-плиточник» викладачем Орел Наталею Григорівною та майстром виробничого навчання Козиряцьким Нікітою Геннадійовичем було проведено виховний захід «День Соборності України».  Під час проведення заходу учням нагадали про історичні події, пов’язані з виникненням свята, розповіли, що поняття «соборність» з’явилося у нашому політичному й науковому лексиконі порівняно недавно. Воно означає, по-перше, об’єднання в одне державне ціле всіх земель, які заселяє певна нація на суцільній території. Це – один з найзаповітніших ідеалів багатьох народів світу. По-друге, соборність не обмежується лише ідеєю збирання етнічних земель у рамках національної держави, а передбачає також духовну консолідацію всього населення країни, єдність усіх її громадян, незалежно від їхньої національності.

Наприкінці заходу учні висловили думку, що ми живемо вже більше 20-ти років у незалежній державі, ім’я якій – Україна. А перед цими роками незалежності були століття, якими українці йшли до своєї держави. Століття трагічних і героїчних подій, пережити які допомогли невмируща воля до свободи та віра в краще майбуття.

Класний керівник       Орел Наталя Григорівна

Майстер в/н                Козиряцький Нікіта Геннадійович

Опубліковано у загальній категорії. Додати до закладок постійне посилання.