День Захисника України

День 14 жовтня поєднує в собі відразу кілька свят, серед яких свято Покрови Пресвятої Богородиці, День Українського козацтва  та День захисника України.

Українське козацтво має довгу уславлену історію. Перші офіційні згадки про козаків можна знайти ще у 1492 році. Саме тоді запорожці нанесли нищівну поразку турецькій воєнно-морській галері і визволили з полону своїх побратимів. Ось з цієї розповіді і починаються літописи про мужні подвиги і легендарні походи козаків.

Відомо, що свято Покрови було на Січі найвеличнішим. Козаки вважали Пресвяту Богородицю своєю заступницею і захисницею, і вірили в її силу. Саме 14 жовтня (за старим календарем 1 жовтня) відбувалась Велика Рада, чи як її ще називали Козацька Рада. В цей день обирали отамана і вирішували, як жити наступний рік.

З 1999 року в Україні 14 жовтня офіційно відзначають День козацтва.

Починаючи з 2014 року, 14 жовтня набуло ще одного значення – українці святкують День захисника України. Експерти з Українського інституту національної пам’яті прийшли до висновку, що це найкращий день для того, щоб вшановувати наших мужніх захисників.

9 жовтня у групі 02 за професією «Маляр. Штукатур. Лицювальник-плиточник» відбулась виховна година присвячена Дню захисника України. Виховну годину спільно підготували та провели класний керівник Орел Наталя Григорівна зі здобувачами освіти групи. Наталя Григорівна розповіла про історичні відомості, пов’язані зі святом, а учениці Бакшина Анна та Нечипоренко Дар’я провели вікторину до Дня Захисника України.

Вітаємо всіх з Днем Захисника України.  Бажаємо доброго здоров’я, щастя, благополуччя.

Викладач     Орел Наталя Григорівна

Опубліковано у Виховна діяльність, загальній категорії, Новини. Додати до закладок постійне посилання.