Виховна година до Дня Соборності

Щороку 22 січня Україна відзначає День Соборності. З цієї нагоди було проведено виховну годину з учнями групи 17/22 з професії “Агент з організації туризму”.

Саме цього дня в 1919 році, відбулася ключова для сучасної України подія на шляху до єдності і незалежності держави – проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР). День Соборності України увійшов в історію українського народу як свято національної єдності та соборності, територіальної неподільності та цілісності. Це знаменне свято утверджує нерозривний зв’язок між усіма поколіннями борців за її волю і незалежність, демонструючи перед усім світом неподільність української землі, непохитність та монолітність української нації. У День Соборності, нам, сучасним українцям, варто вкотре пригадати, що лише в національній єдності можливо протистояти зовнішній загрозі та організувати внутрішнє комфортне життя.
Соборність української державності означає, що Україна має свою єдину національну державу, яку створює сам народ, як вільну, суверенну, демократичну, правову і соціальну. Наразі вкотре українці доводять, У ці дні, як ніколи, ми усвідомлюємо, що лише в єдності дій та соборності душ ми можемо зробити рідну країну незалежною, сильною і процвітаючою. В кінці з учнями були підведені підсумки,що вивчення історії є одним із найважливіших чинників патріотичного виховання та формування активної життєвої позиції.

Майстер в/н Резніченко М.Є.

Опубліковано у Виховна діяльність, загальній категорії. Додати до закладок постійне посилання.