Безпечна поведінка учнівської молоді на вулицях і дорогах

З метою закріплення знань учнів правил дорожнього руху, запобігання учнівському дорожньо-транспортному травматизму, формуванню навичок безпечної поведінки на вулицях і дорогах, удосконалення і узагальнення знань з безпеки дорожнього руху, правил пішоходів, безпечного поводження під час руху до навчального закладу і додому, 11 вересня 2019 року в ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище» було організовано і проведено інформаційно-просвітницький захід на тему: «Безпечна поведінка учнівської молоді на вулицях і дорогах».

Соціальний педагог Сєргєєва Олена Анатолівна довела здобувачам освіти звітну інформацію Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) в якій зазначено, що дорожньо-транспортна пригода (ДТП), це не просто гірка випадковостей, це те, чому можна запобігти. Та найбільш вражаючим фактом, про який зазначено у звіті Всесвітньої організації охорони здоров’я, є те, що травмування у наслідок ДТП це головна причина смерті людей у віці від 5 до 29 років.

Запрошені на захід інспектори Управління патрульної поліції у Запорізькій області – лейтенант Биковська Анна Павлівна та лейтенант Петрух Карина Ігорівна наголосили на тому, що дорожній травматизм і смертність внаслідок ДТП – це одна з п’яти найпоширеніших причин смертності і травматизму у світі. В багатьох випадках трапляються ці дорожньо-транспортні пригоди саме через нехтування елементарними правилами безпеки, причому як з боку водіїв, так і з боку пішоходів.

В інтерактивній формі учні групи № 07 (професія «ОКН. Контролер-касир»), № 01 (професія «Лицювальник-плиточник. Муляр»), № 18, № 19 (професія «ОКН, Адміністратор») закріпили свої знання щодо правил дорожнього руху з боку пішохода, водія та велосипедиста.

Юнаки та дівчата активно працювали зі знаками дорожнього руху, повторювали правила безпечної їзди на велосипеді, тощо.

Відомо, що найдорожчий скарб людини – це її власне життя та здоров’я. Незнання або невміння дотримуватися певних правил часто призводить до втрати не тільки здоров’я, а навіть життя. Тому, щоб зберегти своє здоров’я та життя потрібно завжди чітко дотримуватися встановлених Правил дорожнього руху.

Соціальний педагог Сєргєєва Олена Анатолівна

Опубліковано у Виховна діяльність, загальній категорії, Новини, Соціально-педагогічна діяльність. Додати до закладок постійне посилання.