Інтерактивний профорієнтаційний захід в ЗОШ № 39

22 лютого 2019 року педагогічні працівники Запорізького вищого професійного училища провели інтерактивний профорієнтаційний захід для учнів 9-го класу Запорізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 39, в межах Місячника профорієнтації в Запоріжжі, який проводив Запорізький міський центр зайнятості.

Соціальний педагог ДНЗ «ЗВПУ» Сєргєєва Олена Анатоліївна надала учням можливість переглянути презентацію про навчальний заклад, познайомила з переліком професій будівельного та художнього напрямку, які можуть хлопці та дівчата отримати після закінчення 9-го классу та надала інформацію про умови вступу, проходження практики та подальше працевлаштування після навчання.

Родзинкою заходу була ігрова програма під назвою «Будівельний майданчик», яку підготувала Голова МК будівельного напрямку, викладач Височиненко Надія Вікторівна. Виконуючи кожне з трьох завдань, учні мали можливість познайомитись на першому етапі – з професіями будівельного напрямку, даючи визначення і вставляючи пропущені слова в тексті, на другому етапі – знайомлячись з інструментами і вибраючи контрольно-вимірювальні інструменти, які застосовуються в будівництві, та на третьому етапі – будуючи будівлю за допомогою пазлів, створених в програмі Arhicad, з якою учні познайомляться під час навчання за професіями будівельного напрямку.

Гадаємо, що інтерактивний профорієнтаційний захід запам’ятався хлопцям та дівчатам, адже в команді з педпрацівниками цього разу працювала і профконсультант Запорізького міського центру зайнятості, яка розповіла про можливість проходження дистанційного профорієнтаційного тестування для молоді у он-лайн форматі на веб-базованій платформі «МОЯ ПРОФЕСІЯ: консультаційна мережа», та провела вікторини і інтерактивні ігри.

На згадку про зустріч учні отримали буклети і листівки та були запрошені на День відкритих дверей, який відбудеться в ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище» у квітні.

Соціальний педагог Сєргєєва О.А.

Опубліковано у загальній категорії, Навчально-виробнича діяльність, Новини. Додати до закладок постійне посилання.