«Афганістан – ти біль і смуток, чиєсь обірване життя»

Щорічно 15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Цього року пам’ятна дата була приурочена 30-річчю виведення радянських військ з Афганістану у 1989 році.

З нагоди цієї дати члени ради учнівського самоврядування Запорізького вищого професійного училища, разом з соціальним педагогом Сєргєєвою Оленою Анатоліївною, підготували тематичний захід, на який запросили Голову Спілки ветеранів Афганістану Запоріжжя Головченко Віктора Миколайовича та його заступника Московцева Дмитра Миколайовича.

Воїни-інтернаціоналісти своїми розповідями про страшні реалії війни перенесли присутніх в атмосферу вірності військовому обов’язку та доблесті воїнів, що дали присягу Батьківщині.

Відеоматеріал, тематична презентація та поетичні рядки, які підготували Голова ради учнівського самоврядування Охматенко Ганна (учениця групи № 08 професія «ОКН. Агент з постачання»), член ради самоврядування Білич Олена (учениця групи № 13 професія «Адміністратор. Декоратор вітрин»), заступник старости групи № 08 Бугай Надія, не залишили байдужим жодного присутнього на цьому заході, ще раз нагадавши, якою жорстокою була війна. Та особливо зворушливо сприймались «афганські» пісні у виконанні Московцева Дмитра Миколайовича.

Присутні вшанували світлу пам’ять тих, хто віддав своє життя увійшовши в безсмертя, хвилиною мовчання.

Так, та війна давно закінчилася, але біль втрат – це живий біль на все життя.

Жахлива катастрофа людства – афганська війна й досі пред’являє рахунки втрат і каліцтв. Біль війни, пропущений через душу і серце, вилитий на папір, знайшов своє відображення у малюнках, представлених учнями Запорізького ВПУ і які оцінювали шановні гості, присутні на цьому заході:

Голова Спілки ветеранів Афганістану Запоріжжя Головченко Віктор Миколайович та його заступник Московцев Дмитро Миколайович;

Головний спеціаліст Управління соціального захисту населення Запорізької міської ради – Кобесова Лариса Василівна;

Начальник сектору ювенальної пробації м.Запоріжжя – Рябоконь Юлія Вікторівна;

Головний спеціаліст Управління соціального захисту населення Запорізької міської ради – Кобесова Лариса Василівна.

Фахівець сектору ювенальної пробації м.Запоріжжя – Пруднік Світлана Володимирівна;

Найкращі роботи було подаровано Спілці ветеранів Афганістану Запоріжжя.

Захід організували та провели на базі Запорізького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді – соціальний педагог ДНЗ «ЗВПУ Сєргєєва О.А. та фахівець з соціальної роботи ЗМЦСССДМ Зенько Р.Ю.

Опубліковано у Виховна діяльність, загальній категорії, Новини, Соціально-педагогічна діяльність. Додати до закладок постійне посилання.