Як не потрапити в полон соціальних мереж

Останнім часом ми не можемо уявити свого життя без Інтернету. Він міцно увійшов в наше повсякденне життя. Ми активно користуємося Інтернетом вдома, на роботі, з розвитком нових технологій Інтернет перекочував в наші мобільні телефони і смартфони. З розвитком Інтернету, з’явилася можливість використовувати всі його досягнення в різних його проявах. Одним з таких проявів стали соціальні мережі, які набули на сьогодні статусу невід’ємного атрибуту нашого життя. Представити сучасну людину без соціальних мереж просто неможливо. Спілкування, пошук інформації і друзів, обмін новинами, можливість слухати музику, дивитися відео і фотографії. Складно собі уявити, що колись люди могли обійтися без профілю в соціальній мереж.

15 жовтня 2019р.  у  ДНЗ ЗВПУ  із здобувачами освіти, які мешкають у гуртожитку викладачі  спецдисциплін Войтюк Тетяна Миколаївна та Орел Наталя Григорівна провели виховний захід «Як не потрапити в полон соціальних мереж».

Тетяна Миколаївна та Наталя Григорівна акцентували увагу на тому, що при такій популярності соціальних мереж досить актуальним постає питання про їхній вплив на життя окремого індивіда, групи або суспільства вцілому.  За данними досліджень надмірне користування соціальними сервісами погіршують пам‘ять людини, інтенсивний обмін повідомленнями знижує рівень IQ людини, а довготривалий перегляд відео роликів розвиває синдром порушення уваги з гіперактивністю.

Наприкінці заходу здобувачі освіти пройшли тестування на залежність  від соціальних мереж та зробили висновок, що сучасна людина не може обійтися без соціальних мереж, але вони не повинні забирати багато часу та замінювати реальне життя на ілюзію. 

Викладач Войтюк Тетяна Миколаївна

Викладач Орел Наталя Григорівна 

Опубліковано у загальній категорії. Додати до закладок постійне посилання.