Україна – це територія гідності і свободи

 Україна – це територія гідності і свободи

День Гідності та Свободи – свято, що відзначається в Україні 21 листопада кожного року.

З нагоди цього у групі 02 за професією «Маляр. Штукатур. Лицювальник-плиточник» викладачем Орел Наталею Григорівною та майстром виробничого навчання Москаленко Степаном Петровичем було проведено онлайн виховний захід «Україна – це територія гідності і свободи. 

Під час проведення заходу учням нагадали про історичні події, пов’язані з виникненням свята.  Указом від 19 листопада 2005 року № 1619/2005, Президент України Віктор Ющенко встановив свято – День Свободи. Було запропоновано святкувати це свято щорічно, 22 листопада, з метою затвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, виховання почуттів національної гідності.

З 2014 цей святковий День отримав нове дихання. «Встановити в Україні День Гідності та Свободи, який відзначати щорічно 21 листопада» – йдеться в Указі № 872/2014.

Здобувачі освіти поділилися думками з приводу того, з яким настроєм та почуттям український народ відзначає це свято, висловили думку, що ми живемо вже більше 30-ти років у незалежній державі, ім’я якій – Україна. А перед цими роками незалежності були століття, якими українці йшли до своєї держави. Століття трагічних і героїчних подій, пережити які допомогли невмируща воля до свободи та віра в краще майбуття.

Класний керівник       Наталя ОРЕЛ

Майстер в/н                Степан МОСКАЛЕНКО

Опубліковано у загальній категорії. Додати до закладок постійне посилання.