21 листопада – День Гідності і Свободи

21 листопада 2022 року – День Гідності  та Свободи.

Свято з’явилося після відповідного указу п’ятого президента, Петра Порошенка, і було встановлене «з метою утвердження в Україні ідеалів свободи та демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року — лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини та громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору».

Тому сьогодні, майстер виробничого навчання Олександр Коноваленко, разом з класним керівником Ганною Житницькою, провели класну годину у групі 4/22 , за професією « Маляр. Штукатур. Лицювальник – плиточник».

Олександр Коноваленко розповів дітям, як важливо, саме у ці важкі часи, будувати демократичну державу, та підготував презентацію, завдяки якій діти дізнались, як довго Україна виборювала самостійність і які гідні люди живуть у нашій країні і захищають її.

Ганна Житницька, вирішіла привернути увагу дітей на важливість української мови. Бо всім нам відомо, що без української мови не буде Соборної та Вільної України.

Здобувачі освіти, радо приймали участь у дискусіях на тему «Україна – країна не скорених».  Павлюченко Галина, звернула увагу на те, що нові покоління, повинні і надалі відстоювати права українського роду, вчити українську мову та не забувати, скільки людей загинуло за довгі роки боротьби за вільну країну.

 Майстер в\н                                     Олександр Коноваленко

Класний керівник                             Ганна Житницька

Опубліковано у загальній категорії. Додати до закладок постійне посилання.