Україна – країна гідності та свободи

Щороку 21 листопада в нашій країні відзначають День Гідності та Свободи. Цього дня українці віддають шану патріотизму й мужності громадян, що стали учасниками Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013–2014 років, піднялися на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

Не залишилися  поза увагою до цієї події й учні групи  03 «Лицювальник-плиточник. Муляр». Майстер виробничого навчання Чебикіна Ася Устинівна  провела виховну годину «Україна – країна гідності та свободи», де відзначила, що саме Революція гідності змінила нашу свідомість. Завдяки зазначеним подіям, українці,  відчули й усвідомили себе окремою самобутньою нацією, яка прагне мати власний шлях розвитку. Після Майдану українці змінилися. Україна не тільки заговорила, але й продемонструвала себе сильною, яка не боїться викликів часу, війни, економічної катастрофи. І ця горда, красива й смілива країна крокує власним шляхом.

Ася Устинівна розповіла  хронологію тих подій та відзначила, що Революція гідності – це новий термін, який визначає політичні та суспільні зміни в Україні. Країна  дізналася імена своїх героїв – «Небесної Сотні». Кожна історія викликала гострий, пронизуючий біль, всеохоплюючий гнів та безсилля. Героїчні подвиги цих звичайних людей не можуть бути забутими.

Ці події – нагадування всім українцям, особливо молоді, про те, якою ціною здобуто свободу та незалежність нашої держави. Тому,  основною метою проведення цієї виховної години,  є вшанування патріотизму і мужності громадян, молодих людей, які у листопаді 2013 року – лютому 2014 року, постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів України та її європейського вибору.

Майстер виробничого навчання                                        Чебикіна Аcя Устинівна

Опубліковано у Виховна діяльність, загальній категорії, Навчально-виробнича діяльність, Новини. Додати до закладок постійне посилання.