Всесвітній День Інформації!

26 листопада відзначається Всесвітній день інформації (World Information Day) , який проводиться щорічно з 1994 року за ініціативою Міжнародної академії інформатизації.  У цей день в 1992 році відбувся перший Міжнародний форум інформатизації. Сьогодні Всесвітній день інформації відзначається в багатьох країнах світу,  у тому числі в Україні.

Тому,  21 листопада  2019р.  у  ДНЗ ЗВПУ  із здобувачами освіти, які мешкають у гуртожитку викладачі  спецдисциплін Войтюк Тетяна Миколаївна та Орел Наталя Григорівна провели тематичний виховний захід  у формі вікторини.

У ході заходу було розкрито зміст і поняття інформації у широкому сенсі,  було проведено інтерактивну вправу «Види інформації», здобувачі освіти з цікавістю розв’язували тематичний кросворд, пограли в конкурс «Хто перший?» та склали асоціативний ряд до теми заходу.  Розв’язуючи завдання, здобувачі освіти училища продемонстрували  не лише тематичні знання, але і свої інтелектуальні здібності,  повагу до суперників, стійкість, волю до перемоги.

Наприкінці, всі присутні  погодилися з тим, що, на жаль,  у наш час  відбувається лавиноподібне наростання маси різноманітної інформації, що отримало назву «інформаційного вибуху». Останнім часом психологи заговорили про те, що невміння користуватися інформаційними технологіями призводить до так званого «інформаційного стресу», що може бути чревате як соціальними наслідками, так і проблемами зі здоров’ям. І про це важливо пам’ятати.

Викладач Войтюк Тетяна Миколаївна

Викладач Орел Наталя Григорівна

Опубліковано у Виховна діяльність, загальній категорії, Навчально-виробнича діяльність, Новини. Додати до закладок постійне посилання.