Трагедія Бабиного Яру

29 вересня – 80-ті роковини від початку масових розстрілів, здійснених гітлерівцями у Бабиному Яру (29-30 вересня 1941 року). Ця трагічна дата є символом “Голокосту від куль” і символом нацистської політики знищення людей в Україні. У Бабиному Яру продовжували розстрілювати і після 30 вересня. Серед жертв були сінті та рома, пацієнти психіатричних лікарень, комуністи-підпільники, радянські військовополонені. Розстріли були вже не такими масовими, але проводилися послідовно – аж до звільнення міста 1943 року.

27 вересня у групі 02 за професією «Маляр. Штукатур. Лицювальник-плиточник» відбулась виховна година присвячена 80 роковинам трагедії Бабиного Яру. Виховну годину спільно підготували та провели класний керівник Орел Наталя Григорівна та майстер виробничого навчання Москаленко Степан Петрович.

У ході виховної години  наголошено, що Бабин Яр – це некрополь для більш ніж 100 тисяч цивільних громадян – як дорослих, так і дітей та людей старшого віку, військовополонених. Із вересня 1941 року до кінця вересня 1943-го він був місцем регулярних розстрілів і захоронень, які проводилися військовими і поліцією окупаційної нацистської влади.

У кінці виховної години здобувачі освіти зазначили, що необхідно усвідомити небезпеку, яку несла антигуманна нацистська ідеологія.

Викладач     Орел Наталя Григорівна

Опубліковано у загальній категорії. Додати до закладок постійне посилання.