Бабин Яр: без права на забуття

 29 вересня 2021 року в Україні та світі відзначають 80-ті роковини страшної трагедії, яка відбулася у Бабиному Яру. Ця подія є однією з найтемніших сторінок історії України. Та про неї потрібно пам’ятати, адже саме так ми зможемо вшанувати пам’ять мільйонів жертв Голокосту. 

Українська держава та громадськість приділяє велику увагу вивченню історії Голокосту та інших геноцидів, формуванню в українському суспільстві атмосфери толерантності, міжнаціональної та міжрелігійної злагоди та порозуміння.

 Для того, щоб здобувачі освіти  усвідомлювали важливість толерантного ставлення до інших народів, педагоги ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище» проводять тематичні заходи до Дня пам’яті жертв Бабиного Яру.

Так, 28 вересня для здобувачів освіти  групи № 14 за професією «Декоратор вітрин. Флорист» класний керівник Войтюк Тетяна Миколаївна  провела  виховну годину-реквієм на тему: «Бабин Яр: без права на забуття».  

Тетяна Миколаївна розповіла про події, пов’язані з трагедією в Бабиному Яру, який став могилою десятків тисяч євреїв, а також українських патріотів, військовополонених, циган та інших громадян.

Скоробагатько Микита, Біріна Марія та Нестеренко Дар’я познайомили присутніх із трагічними подіями вересня 1941 року. Під час німецької окупації Києва у 1941-1943 роках було розстріляно від 100 до 150 тисяч осіб, дві третини з яких були євреї. Були зачитані свідчення очевидців тих подій, показано презентацію.  Після виступу здобувачів освіти всі присутні переглянули документальний фільм «Розсекречена історія. Бабин Яр».

Вшанування пам’яті жертв трагедії Голокосту та нацистських злочинів на українській землі завершилось хвилиною мовчання.

Класний керівник  Войтюк Тетяна Миколаївна