ПІСНІ, НАРОДЖЕНІ ВІЙНОЮ

15 травня 2019 року в Запорізькому вищому професійному училищі пройшов тематичний захід «Пісні, народжені війною».

Метою заходу було навчити учнівську молодь цінувати історичну спадщину свого народу, познайомити з історією створення пісень воєнних та післявоєнних часів.

Соціальний педагог Сєргєєва Олена Анатоліївна, використовуючи відеоролики, познайомила присутніх на заході саме з історією створення всенародно улюблених, легендарних пісень воєнних років: «Синя хустинка», «В землянці», «Темна ніч», «Катюша», «Журавлі», які допомагали вижити солдатам на фронті, народжували гордість за свою Батьківщину і давали надію на перемогу.

Тему пісень воєнних та післявоєнних часів продовжили і запрошені на захід гості – вокальний ансамбль «Вознесеночка» Запорізької ради ветеранів Вознесенівського району у складі:

Надточий Алла Пантелеївна – статус «діти війни»;

Бурляй Олена Федорівна – статус «діти війни»;

Коломиєць Лідія Олександрівна – статус «ветеран праці»;

Дегтяренко Олена Трохимівна;

Красников Геннадій Вікторович.

В невимушеній обстановці юнаки групи № 04 та дівчата групи №11 насолоджувались виступом вокального ансамблю.

Член ради учнівського самоврядування Михайлова Євгенія разом з соціальним педагогом та активом групи № 11 вручили подарунки чарівним жінкам вокального ансамблю та привітали віршованими рядками:

«Вітаємо ветеранів ми уклінно,

За промінь серця і невтомні голоси та руки,

Живіть, уславленні, спокійно,

У вас ростуть надійні діти, внуки.

Нехай вогонь життя палає довго і яскраво,

Освітлюючи цей прекрасний світ,

Від серця щирого бажаємо щасливо

Ще сто прожити славних літ».

Захід організували та провели: заступник директора з НВР Паскарь Н.Ю., соціальний педагог Сєргєєва О.А., викладач Стрілець Н.В.

Опубліковано у Виховна діяльність, загальній категорії, Новини, Соціально-педагогічна діяльність. Додати до закладок постійне посилання.