Профілактична робота серед молоді

В рамках проведення Всеукраїнського тижня права в Державному навчальному закладі «Запорізьке ВПУ»  відбуваються зустрічі,  лекції,  надається безоплатна правова допомога з питань реалізації захисту прав людини, в тому числі молоді. Ці заходи  проводяться з метою реалізації конституційних прав громадян щодо знання своїх прав та обов’язків,  підвищення рівня правової інформованості здобувачів освіти  нашого закладу освіти з питань прав людини, стимулюють зацікавленість у вивченні предмета «Основи правових знань», формують уміння співвідносити норми моралі та права.

В рамках тижня, 16 грудня 2020 року відбулась он-лайн зустріч з Еллою Уфімцевою, – представником міжнародної благодійної організації АСЕТ, що займається профілактикою ВІЧ-інфекції в світі. Під час зустрічі відбувся інформаційно-просвітницький відео-тренінг з профілактики ВІЧ/СНІД на тему «Обери життя». Після перегляду фільму, здобувачі освіти групи № 19, взяли активну участь в обговоренні даної теми.

Кожен громадянин України має конституційне право на охорону здоров’я, медичну допомогу та медичне страхування. Відтак, учасники тренінгу поглибили власні знання із зазначеного питання. Подібні заходи дійсно корисні для юнаків та дівчат, мають профілактичний ефект, вчать застосовувати правові знання в повсякденному житті.

Викладач ДНЗ «Запорізьке ВПУ»  Олена ЄРЬОМЕНКО

Опубліковано у Виховна діяльність, загальній категорії, Новини. Додати до закладок постійне посилання.