Профілактика суїцидальної поведінки підлітків

На даний час, тема суїциду для України, більш ніж актуальна. Кількість самогубств у нашій країні прирівнюється до кількості ДТП. І, на превеликий жаль, серед людей, які скоїли суїцид, є чималий відсоток дітей і підлітків.

З метою профілактики суїцидальної поведінки здобувачів освіти групи № 11, які навчаються за професією «Декоратор вітрин. Флорист», 12 грудня 2019 року класний керівник Стрілець Наталія Валеріївна та майстер в/н Воробйова Вікторія Сергіївна, провели класну годину тема якої «Суїцид – не вихід!». Молоді була надана інформація про те, що таке суїцид та його типологію, причини самогубств, як розпізнати людину, яка схильна до самогубства.  Також, здобувачам освіти групи № 11 був продемонстрований соціальні ролики під назвою «Я не хочу жити! Мене все дістало!», «Убивчі квести та заборони батьків» та надана інформація про організації, до яких можна звернутись за психологічною підтримкою.

Збільшення частоти суїцидальних дій серед молоді, протягом останніх років, спеціалісти пояснюють по-різному. Деякі вважають, що вплив на психіку підлітків справляє «вулиця», або вживання наркотичних речовин, деякі впевнені, що причина криється у взаємовідносинах в родині. Але, як би там не було, наша задача, як дорослих, – допомогти молоді впоратись із негараздами та переживаннями і з впевненістю поглянути в майбутнє, де їх очікують світлі та хвилюючі події: вступ у вищий навчальний заклад, отримання бажаної роботи, кохання, одруження і народження дітей.

Класний керівник Стрілець Наталія Валеріївна

Опубліковано у загальній категорії. Додати до закладок постійне посилання.