Профорієнтаційна робота з учнями Запорізької гімназії № 45

Профорієнтація – це система заходів з надання молоді особистісно-орієнтованої допомоги у виявленні та розвитку здібностей і схильностей, професійних і пізнавальних інтересів у виборі професії, а також формування потреби і готовності до праці в умовах ринку, багатоукладності форм власності та підприємництва.

Профорієнтаційна робота в загальноосвітніх навчальних закладах, яку проводять педагогічні працівники ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище», допомагає учням ознайомитися з різноманітністю сучасних професій, викликає у учнів інтерес до пізнання себе і бажання розвиватися професійно.

Основна особливість профорієнтаційної роботи, яку проводять педагоги училища, полягає в допомозі учням усвідомлено вибрати професію, сформувати у старшокласників власний погляд на трудову діяльність, навчити їх оцінювати свої можливості.

8 лютого 2019 року в читальній залі Запорізької бібліотеки-філії № 3 відбулася зустріч з учнями Запорізької гімназії № 45.

Соціальний педагог Сєргєєва Олена Анатоліївна надала інформацію учням про вступ до Запорізького ВПУ, умови, методи навчання та подальше працевлаштування або навчання у вищих навчальних закладах. Учні мали можливість переглянути презентацію та отримати відповіді на всі питання щодо придбання професії кваліфікованого робітника.

Майстер виробничого навчання з професії «Декоратор вітрин. Флорист» Івахненко Марина Володимирівна надала інформацію щодо професій художнього напрямку ДНЗ «ЗВПУ» та провела майстер-клас з живопису для учнів спеціалізованого класу декоративно-прикладного мистецтва, які прийшли з викладачем образотворчого мистецтва гімназії № 45 Корнієнко Наталією Михайлівною.

Учні мали змогу намалювати акварельними фарбами волошки, використовуючи техніку живопису аквареллю на сирому папері. Ця техніка живопису дозволяє створювати ефект легкості і тонких колірних переходів. Живопис аквареллю на сирому папері називають «англійською аквареллю», бо цей прийом дає акварелі глибину і створює відчуття сонячного світла.

По закінченню зустрічі, учнів було запрошено прийняти участь у конкурсі «Мій улюблений Запоріжжя», де вони зможуть показати в мальованих і графічних стилях свою любов до міста. Адже номінації досить прості – «Мій улюблений Запоріжжя» (архітектура, природа), «Економіка майбутнього» і «Місто мрії і героїв» (історія, майбутнє, персоналії).

Всіх присутніх на цьому заході було запрошено 21 лютого 2019 року о 14-00 на День відкритих дверей, де і відбудеться нагородження переможців цього Конкурсу.

Соціальний педагог Сєргєєва О.А.

Опубліковано у загальній категорії, Навчально-виробнича діяльність, Новини. Додати до закладок постійне посилання.