Проведення протиепідемічних заходів в закладі освіти

В січні-лютому поточного року в Запорізькій області продовжується зниження рівня захворюваності населення на гостру респіраторну хворобу викликануSARS-CoV-2 зниження захворюваності на грип та ГРВІ.

В нашому закладі освіти проводяться заходи за умовами дотримання вимог ст. 50 Закону України «Про захистнаселення від інфекційних хвороб», Постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 р №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», Постанови головного державного санітарного лікаря Запорізької області від 16.01.2023 р №1 «Про введення додаткових протиепідемічних заходів профілактики COVID-19 в закладах освіти».

У ДНЗ «Запорізьке ВПУ» медичною сестрою постійно проводяться протиепідемічні заходи:

  • роз’яснювальні роботи щодо вакцинації від COVID-19, індивідуальних заходів профілактики та реагування на виявлення симптомів на COVID-19 серед працівників відповідно до галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я, а саме наказу Міністерства охорони здоров’я від 28.03.2020 №722 «Організація надання медичної допомоги хворих на корона вірусну хворобу COVID-19»;
  • проведено інструктаж для працівників щодо запобігання поширенню корона вірусної інфекції COVID-19, дотримання правил респіраторної гігієни та протиепідемічних заходів;
  • проведення працівникам освіти температурного скринінгу безконтактним методом перед початком роботи;
  • на вході до закладу продовжує діяти місце для обробки рук антисептичними засобами.

Пам’ятайте, задля власної безпеки – дотримуйтеся дистанції, носіть маски, мийте руки з милом і обробляйте антисептичними спиртовмісними засобами. Бережіть себе та рідних. Здоров’я в наших руках!

Сестра медична                                                         Валентина МАТВІЄНКО

Опубліковано у загальній категорії. Додати до закладок постійне посилання.