Правила дорожнього руху

В сучасній Україні актуальною є тема правил поведінки пішоходів на дорозі. Саме через незнання правил дорожнього руху, їх порушення, пішоходи найчастіше потрапляють у ДТП.  Слід зазначити, що пішохід – це особа, яка бере участь у дорожньому русі поза транспортними засобами і не виконує на дорозі будь-яку роботу.

Однією з основних причин аварійності є порушення правил дорожнього руху його учасниками, тому необхідно підвищувати їхню культуру поведінки та впроваджувати жорсткий контроль за дотриманням зазначених правил.

В зв’язку з актуальністю цієї теми у Державному навчальному закладі «Запорізьке вище професійне училище» 03 грудня 2020 року у групі №16 за професією «Декоратор вітрин. Адміністратор» було проведено виховну годину на тему: «Правила дорожнього руху». 

В зв’язку з важкою епідеміологічною ситуацією, більшість навчальних закладів освіти у місті Запоріжжя здійснюють навчання за дистанційною або змішаною формою. Саме тому виховна година у групі №16 проходила у форматі відеоконференції за допомогою Google Meet. Староста групи Левая Елизавета підготувала дуже цікаву презентацію з теми. Під час виховної години здобувачі освіти групи №16 пригадали правила дорожнього руху, ознайомилися з нещодавніми змінами, працювали активно та злагоджено, розв’язуючи ситуаційні задачі.

Наприкінці виховної годин учасники заходу дійшли висновку, що пішоходи повинні знати та виконувати Правила дорожнього руху неухильно. Виконання цих правил може зберегти їм життя та здоров`я.

Майстер виробничого навчання                                     Ольга РАГІМОВА

Опубліковано у загальній категорії, Навчально-виробнича діяльність, Новини. Додати до закладок постійне посилання.