Вшанування пам’яті студенток, розстріляних в Монреалі

З 25 листопада по 10 грудня в Україні проходить акція «16 днів проти насильства».  Тож, в рамках цієї акції, класним керівником групи № 11 за професією «Декоратор вітрин. Флорист», Стрілець Наталією Валеріївною, був проведений он-лайн виховний захід до Дня пам’яті студенток, розстріляних в Монреалі.

Масове вбивство у Політехнічній школі Монреаля 6 грудня 1989 року, під час якої Марк Лепін розстріляв 14 студенток та поранив 13 інших, було викликано незадоволенням злочинця тим, що в 1970-1980 роки система заохочень жінок та феміністський рух давали можливість  їм вступати в коледжі та технічні вузи. Злочинець  вважав, що саме через це він не зміг потрапити на навчання до технічного навчального закладу.

Виховний захід був проведений в он-лайн режимі, за допомогою додатка Google Meet. Здобувачам освіти була надана інформація щодо запобігання насильства проти жінок та дівчат, а також захисту прав людини. Було наголошено, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі є порушенням прав людини.

Класний керівник Стрілець Наталія Валеріївна

Опубліковано у Виховна діяльність, загальній категорії, Новини. Додати до закладок постійне посилання.