Пам’ять про них жива

«На Аскольдовій могилі поховали їх – тридцять мучнів – українців, славних, молодих…» – ці рядки були написані враженим поетом Павлом Тичиною після похорону молодих людей, загиблих під Крутами. Хто вони? Чому йшли на смерть? І чому саме в цей день учні Центру зібралися в бібліотеці, щоб вшанувати пам’ять тих, хто загинув у далекому 1918 році?

 На ці та інші запитання отримали відповідь здобувачі освіти групи № 14 «Декоратор вітрин. Флорист», де класний керівник групи Войтюк Тетяна Миколаївна 28 січня  поточного року провела класну годину «Пам’ять про них жива».

Присутні переглянули історичний відеоролик про події сторічної давнини, короткометражний фільм «Григорій Піпський. День Незалежності», почули імена всіх, хто похований на Аскольдовій могилі та вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання.

В ході бесіди здобувачі освіти усвідомили, що загиблі під Крутами стали символом незбагненної хоробрості та патріотичного принесення себе на вівтар свободи рідної землі. Є сподівання, що присутня молодь – майбутнє України – візьме «пам’ять Крут» у своє серце і буде пишатися тими, хто віддав своє життя за свободу свого народу.

Класний керівник  Войтюк Тетяна Миколаївна

Опубліковано у загальній категорії. Додати до закладок постійне посилання.