ОБЕРЕЖНО, БУЛІНГ: ЦЬКУВАННЯ, ВИКЛИКИ ТА ПРОТИДІЯ

На сьогодення надзвичайно гостро постає проблема агресивних проявів у міжособистісних стосунках учнівської молоді. Особливого розповсюдження набувають прояви систематичної, довготривалої агресії одних учнів по відношенню до інших.

          З метою сприяти протистоянню різним видам насильства, оволодінню інформацією про юридичний захист та психологічну допомогу, формуванню вміння розпізнавати різні види булінгу,  виховувати вміння попереджувати жорстоке поводження з людьми, проявляли почуття емпатії та переживання до людини, яка зазнає насильства, 20.04.21 майстер виробничого навчання Кішко Ксенія Вікторівна  провела годину спілкування зі здобувачами освіти  групи № 07 за професією  «Оператор комп’ютерного набору. Обліковець з РБД» в он-лайн режимі за допомогою програми Meed,  на актуальну тему «Обережно, булінг: цькування, виклики та протидія»

 Розглянули наступні завдання:

– навчитися  виявляти основні ознаки булінгу в  життєвому середовищі та протистояти різним формам насилля стосовно інших, чи їх самих безпосередньо;

визначати ставлення здобувачів освіти до проявів булінгу й оцінити ризик появи (або реальні прояви) булінгу;

сформувати стійке усвідомлення бажання протистояти різним проявам насилля однієї людини стосовно інших.

Наприкінці відео конференції  здобувачі освіти проаналізували надану інформацію,  навели приклади позитивного і негативного впливу однолітків; розповіли, як можна відстояти власну думку та назвали  способи протистояння насиллю у своєму середовищі.

Майстер виробничого навчання                                        Ксенія КІШКО

Опубліковано у Виховна діяльність, загальній категорії, Навчально-виробнича діяльність, Новини. Додати до закладок постійне посилання.