Класна година «Стоп булінг»

Булінг – це психологічна катастрофа, яка існує багато років і з кожним роком набирає все більших масштабів, приймає більш сучасні форми (кібербулінг) і стає більш жорстоким. Україна займає четверте місце в Європі, сьоме – у світі по переслідуваннях  і дев’яте – за кількістю  жертв булінгу. Причетні до булінгу в тій чи іншій мірі 80% українських здобувачів освіти, а цькуванню і знущанням піддається кожна четверта дитина.

21 квітня у ДНЗ «Запорізьке ВПУ» пройшла класна година з учнями групи 04, за професією « Маляр. Штукатур. Лицювальник – плиточник», яку провели майстер виробничого навчання Куліш Альона Василівна та класний керівник Житницька Анна Валеріївна.

Тема боулінгу, дуже серйозна та потребує багато уваги.

Діти розповіли, що кожен, хоча б один раз,стикнувся з булінгом. Під час онлайн зустрічі, учні разом з класним керівником та майстром в/н навчились розрізняти форми булінгу:

·  систематичні кепкування з будь-якого приводу (від національності до зовнішнього вигляду дитини);

·  задирство;

·  фізичні і психічні приниження;

·  різного виду знущання;

·  бойкот та ігнорування;

·  псування особистих речей та ін.

Під кінець зустрічі здобувачі освіти, отримали корисні поради: як вберегтись від цькування та куди потрібно звертатись ( наприклад до порталу https://stopbullying.com.ua/ – де можна отримати підтримку та залишити заявку щодо булінгу).

Майстер в/н                             Куліш Альона

Класний керівник                             Анна Житницька

Опубліковано у Виховна діяльність. Додати до закладок постійне посилання.