Національний урок пам’яті, приурочений до 80-х роковин трагедії в Бабиному Яру.

У середу, 29 вересня 2021 року, в усіх українських закладах загальної середньої освіти відбувся  Національний урок, приурочений до 80-х роковин трагедії в Бабиному Яру. Захід проводився спільними зусиллями Міністерства освіти і науки України та Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр» з метою формування історичної правди про події Голокосту. 

Братською могилою і символом Голокосту в Україні став Бабин Яр. З вересня 1941 року до кінця вересня 1943-го він був місцем регулярних розстрілів і захоронень, які проводили органи нацистської поліції безпеки та айнзанцгрупи СД разом із військовою та цивільною владою Києва. Жертвами нацистів стали євреї, роми, радянські військовополонені, українські націоналісти, пацієнти київської психіатричної лікарні, в’язні Сирецького табору та загалом усі ті, кого гітлерівці вважали своїми ворогами.  Бабин Яр – це некрополь для більше ніж 100 000 цивільних громадян та військовополонених.

 Для здобувачів освіти ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище», а саме учнів групи 04 за професією « Маляр. Штукатур. Лицювальник-плиточник»  29 вересня, класним керівником – Житницькою Ганною Валеріївною, була проведена класна година під назвою – День пам’яті жертв Бабиного Яру. На класній годині, учні обговорили проблеми геноциду, факти дискримінації, зневаги до людської гідності та зазіхань на право на життя. Під час проведення класної години – була розкрита сутність трагедії Голокосту в Україні та висвітлена тема розстрілів у Бабиному Яру.

Класний керівник    Ганна Житницька

Опубліковано у загальній категорії. Додати до закладок постійне посилання.