НАЛЕЖНА ГІГІЄНА ПОМЕШКАННЯ – ЗАПОРУКА ЗДОРОВ’Я

Гігієна – це практика підтримання чистоти, з метою безпечного здоров’я. А особиста гігієна є одною з необхідних умов для нормального спілкування та установлення соціальних контактів з однолітками.

Про те, як особиста гігієна допомагає запобігти багатьом захворюванням, що спричиняють шкідливі мікроорганізми, розповіла юнакам медична сестра Матвієнко Валентина Іванівна. Вона наголосила, що до складових особистої гігієни належать гігієна тіла, шкіри, волосся, нігтів, зубів, органів зору та слуху, порожнини рота, одягу та взуття, сну й відпочинку, харчування, гігієна житла тощо.

Аби поглибити знання юнаків про особисту гігієну та сформувати вміння правильно доглядати за шкірою тіла та обличчя, волосся, нігтями, одягом та власною кімнатою, соціальним педагогом Сєргєєвою Оленою Анатоліївною та медичною сестрою Матвієнко В.І. 18 вересня 2019 року було організовано та проведено інтерактивний захід «Належна гігієна помешкання – запорука здоров’я» (на базі гуртожитку Запорізького вищого професійного училища).

Медична сестра вказала учням на умови, які негативно впливають на фізіологічні функції організму, зокрема на дихання, теплообмін, вищу нервову діяльність та є причиною виникнення багатьох захворювань, таких як туберкульоз, простудні, паразитарні та кишкові інфекції. Адже у неналежному щодо гігієнічних умов помешканні важче перебігають хронічні хвороби: захворювання, пов’язані з обміном речовин; алергічні; ревматизм та багато інших.

Які ж основні вимоги до житла, щоб воно було безпечним для здоров’я людини?

Приміщення слід регулярно прибирати від пилу та сміття, не рідше одного разу на тиждень вологим методом. Побутовий пил містить крім бруду ще кліщів, які спричиняють алергічні прояви. Тому добре прибрана кімната уже є профілактикою багатьох хвороб.

Соціальний педагог познайомила хлопців, що проживають в кімнатах гуртожитку, з миючими та чистячими засобами та продемонструвала ефективність їх використання під час миття посуду та прибирання в кімнатах.

Олена Анатоліївна намагалася донести кожному присутньому на заході, що особиста гігієна і гігієна помешкання є невід’ємною частиною здорового способу життя, частиною загальної культури людини.

Належна особиста гігієна і гігієна помешкання – запорука здоров’я!

Соціальний педагог Сєргєєва О.А.

Опубліковано у Виховна діяльність, загальній категорії, Новини. Додати до закладок постійне посилання.