ОСОБИСТА ГІГІЄНА – ЧАСТИНА ЗАГАЛЬНОЇ КУЛЬТУРИ УЧНЯ

У житті кожної людини завжди було дуже важливим чинником збереження здоров’я.

Забезпечення чистоти тіла, догляд за шкірою і волоссям є давніми елементами особистої гігієни.

25 вересня 2019 року для дівчат, що проживають у гуртожитку, було організовано і проведено інтерактивну бесіду на тему: «Особиста гігієна – частина загальної культури».

Медична сестра Матвієнко Валентина Іванівна розглянула з ученицями охорону здоров’я в аспекті особистої гігієни людини, та підкреслила, що елемент здорового способу життя сприяє збереженню здоров’я і включає широке коло діяльності по догляду за тілом та одягом.

Соціальний педагог Сєргєєва Олена Анатоліївна наголосила, що акуратність і охайність рідко бувають уродженими рисами характеру. Їх треба розвивати та виховувати в собі і привчати до чистоти та прибирання.

Олена Анатоліївна показала дівчатам, як треба складати у шафі речі: футболки, джемпери, светри та рушники, аби був порядок, та пояснила для чого взагалі потрібен порядок, адже, як то кажуть, «чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять».

Насправді, кожному слід розпочинати з самого себе!

Існує вислів: «Чистота – запорука здоров’я», що означає, якщо у людини чиста кімната, речі, одяг, відсутність пилу на полицях, вона почуватиме себе комфортно та здорово. А, щоб усе було в чистоті потрібно прибирати за собою, класти речі на місце. Здається, що нічого не станеться, якщо кинути маленький папірець на підлогу, але саме такі сміттячка створюють купу бруду.

Кожна вихована людина повинна слідити за собою та за своїми вчинками, адже «Чисто не там де прибирають, а там де не смітять»!

Отже, чистота і порядок -це не тільки запорука здоров’я та краси, це ще і прояв моральності людини.

17 підказок для правильної організації простору!

Соціальний педагог Сєргєєва О.А.

Опубліковано у Виховна діяльність, загальній категорії, Новини, Соціально-педагогічна діяльність. Додати до закладок постійне посилання.