Міжнародний день боротьби за скасування рабства

Торгівля людьми – це не міф, це реальність! Через війну Росії проти України зростають ризики торгівлі людьми.

Щороку тисячі громадян України потерпають від торгівлі людьми. Цей вид злочину за кримінальними прибутками займає третє місце у світі після нелегальної торгівлі зброєю та наркотиками.

Щорічний дохід злочинців від торгівлі людьми у всьому світі складає близько 150 мільярдів доларів. Для злочинців — це величезні гроші, для людей — страждання, зруйновані сім’ї, втрачене здоров’я і навіть життя…

Жінки та діти, які змушені покинути Україну через військову агресію Росії та прямують до сусідніх країн, стикаються з ризиками торгівлі людьми. Водночас чоловіки, що залишаються всередині країни, також можуть стати здобиччю торговців людьми, застерігає Міжнародна організація з міграції (МОМ), Агентство ООН з питань міграції.

Пам’ятайте, що стати жертвою торгівлі людьми може кожен, незалежно від статі, віку, рівня освіти чи кваліфікації!

Аби впевнитися у власній обізнаності щодо ризиків та шляхів потрапляння в рабство, його видів та проявів, пропоную взяти участь в онлайн-квесті з безпечного працевлаштування, створеного за підтримки Міжнародної організації з міграції та за фінансуванням Уряду Японії за посиланням: https://quest.stoptrafficking.org/start.

Практичний психолог                               Мєзєнова Ірина Анатоліївна

Опубліковано у загальній категорії. Додати до закладок постійне посилання.