Квітни, а не хворій

За рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я по всьому світу

24 березня відзначають День боротьби з туберкульозом. Метою Всесвітнього дня є проінформувати про глобальну епідемію туберкульозу якомога більше людей і дати всім зрозуміти, що чинити опір цій хворобі можливо і потрібно.

З цієї нагоди та в рамках проведення тижня класних керівників 21 березня класний керівник групи №14/22 «Декоратор вітрин. Флорист» Войтюк Тетяна Миколаївна провела класну годину «Квітни, а не хворій».

Використовуючи презентацію та відеоматеріал YouTube, Тетяна Миколаївна ознайомила здобувачів освіти  з історією відкриття збудника туберкульозу, методами його діагностування та профілактики, розповіла про руйнівні наслідки туберкульозу, розповіла про попередження та  профілактику туберкульозу серед спортсменів.

Важливим стало активне залучення дітей  до обговорення теми, присутні вступали в дискусію, задавали питання  та виявили небайдужість та зацікавленість заходом. Здобувачі освіти із цікавістю виконували  тематичні інтерактивні завдання.

Наприкінці заходу всі погодилися, що туберкульоз – соціально небезпечне захворювання, воно залишається глобальною проблемою багатьох країн світу, у тому числі й України, тому профілактика дуже доступна – необхідно проходити щорічно флюорографічне обстеження та за потреби своєчасно звертатися до лікаря. Зупинимо туберкульоз разом!

Класний керівник  Войтюк Тетяна Миколаївна

Опубліковано у загальній категорії. Додати до закладок постійне посилання.