Карантин – час для творчих відкриттів

«Карантин – час для творчих відкриттів»! Саме таку назву має виставка, яка нещодавно відкрилася у центральній виставковій залі Національної Спілки художників України.

Ми всі пам’ятаємо, як важко фізично і психологічно було перебувати у вимушеній ізоляції під час жорсткого карантину, як складно переносити відсутність можливості вільного пересування та живого спілкування. Майже кожен з нас по-новому переосмислив важливість простих речей, на які до карантину ми не звертали уваги: просто посміхнутися колегам та учням, привітатися, сказати якусь незначну, але приємну дрібничку. А для тих, хто має улюблену справу, цей час обмежень і ускладнень відкрив нові можливості зануритися у чарівний світ творчості і натхнення.

Карантин для когось став випробуванням, а комусь навпаки допоміг «розгорнути крила». І тому свідченням є відкриття несподівано-яскравої виставки творчих робіт: скульптури, живопису, графіки. Усі митці, а серед них було багато відомих, буквально сяяли, як і їх картини, на відкритті виставки «Карантин – час для творчих відкриттів»! Бо демонстрували вони не зовсім звичайні роботи. Ці роботи були створені у особливих умовах. В умовах, де були тільки митець, та робота, а відчуття та сприйняття світу було загострене.

Не зламатися і не впасти в негатив, а навпаки – випромінювати добро і красу! Ось які настрої переважали серед тематики робіт відомих митців міста Запоріжжя.

Свої роботи також представив Євген Прокоф’єв – член Національної Спілки художників України і викладач спеціальних дисциплін ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище». Одна з них має назву «Авто, яке завжди долає перешкоди». Сильне, могутнє авто стрімко рухається вперед, не зважаючи на перешкоди, – пряма асоціація із сьогоденням. Така робота підіймає дух, закликає буди сильним, ніколи не опускати руки і не здаватися! Дуже символічно і актуально.

Під час жорсткого карантину Євген Прокоф’єв не тільки багато працював як викладач на дистанційній онлайн-платформі закладу освіти, складаючи віртуальні завдання для своїх уроків, але й плідно творив як художник. Працював сам, і заохочував творче розвиватися своїх учнів.

Так, Евген Олесандрович створив у «Фейсбуці» групу, де також консультував своїх живописців з приводу виконання творчих робіт. Його учні старанно працювали, виконуючи завдання, та викладали на загальний огляд у відкриту групу. Багато здобувачів освіти професії «Живописець» дійсно піднялися у своїй майстерності, а як підсумок – гарні роботи, які також були прийняті на виставку, і експонувалися разом із роботами викладача.

На центральній виставковій платформі виставили свої роботи учні групи № 10 за професією «Живописець. Флорист» Богдан Смірнов із графікою «Бій Святослава з Печенегами», Садигова Христина, із живописною графікою «Погляд на Дніпрогес», учень групи № 15 за професією «Живописець. Флорист» Кулагін Мартін із своєю живописною роботою «Місто».

У виставковій залі приємно було зустріти майстра виробничого навчання групи № 16 за професією «Декоратор вітрин. Адміністратор» Маковецького Олександра Олександровича, члена Національної Спілки художників України і викладача спец. дисциплін ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище» Іолопа Миколу Миколайовича, які також представили  свої роботи на виставці.

Голова методичної комісії професій художнього напряму Анжела ПРОКОФ’ЄВА

Прогулюючись по виставці ловиш себе на думці, що якщо людина креативна, то й ізоляцію можна використати для творчих відкриттів!

Опубліковано у загальній категорії, Навчально-виробнича діяльність, Новини. Додати до закладок постійне посилання.