Заняття «Британський парламент»

23 січня 2020 року у рамках щотижневого заняття зі здобувачами освіти ДНЗ «Запорізьке ВПУ», що мешкають у гуртожитку, було проведено заняття  «Британський парламент».

Ми живемо у столітті «Інформаційного буму», коли дуже тяжко відрізняти правду від обману. Підчас здається таке, що гарна думка не витримує жодної критики через слабку аргументацію й губиться у хвилі інших новин. Саме тому зараз як ніколи потрібна навичка критичного мислення й уміння відстоювати свою точку зору та грамотно аргументувати свою позицію під час спору. Тому саме на це і було направлене заняття. 

Усі присутні на занятті були об’єднані у три команди. Дві команди, що знаходили аргументи за або проти тих проблемних тем, що були запропоновані, та спростовували аргументи на твердження протилежної команди. Третя команда була «суддями». Їхнім завданням було знайти слабкі місця в аргументах і конртаргументах двох команд. Та, як результат, винести вердикт, яка з них змогла відстояти свою позицію.

На обговорення були винесені такі теми як «Fast food», «Користь інтернету».

Усі присутні на занятті з були дуже зацікавлені та прій мли активну участь у груповій роботі та проявляли незвичайний хід думки пропонували оригінальні аргументи.

 Соціальний педагог                                                 Сергій ЮХИМЕНКО

Опубліковано у загальній категорії. Додати до закладок постійне посилання.