Від Шишкіна до Пікассо

27 січня  2020 року здобувачі освіти  ДНЗ «Запорізьке ВПУ» з   викладачем  Прокоф’євою Анжелою Миколаївною та майстрами  виробничого навчання Маковецьким Олександром Олександровичем, Шевчук Вікторією Юріївною та Воробйовою Вікторією Сергіївною провели навчально-виховний  захід  здійснивши екскурсію до оновленого художнього салону який знаходиться на проспекті Соборному 159 на  виставку  графіки «Від Шишкіна до Пікассо»

    Виставка – це розповідь про те, з чого розпочався світовий авангард. Окрім робіт Шишкіна були ще японські ксилографії, та багато класиків модернізму (перша половина 20 століття).

З наших сучасників це художник- нонконформіст Михайло Шемякін і неоекспресіоніст  Георг Базельц.  Взагалі багато  знаних та відомих художників.

Роботи на виставці виконані в різній техніці друкарської графіки – офорти, літографії, гравюри, линогравюры, ксилографії, шовкографії. 

Також  представлені в печатній графіці Сальвадор Далі,  Марк Шагал, Фернан Леже, Жоан Миро та інших.

Виставка дуже цікава та  пізнавальна, як учбовий та виховний захід.  Учні з захопленням  передивлялись твори відомих художників, спілкувались, ділились враженнями.  Їм відкривалось і щось нове і не зовсім на разі зрозумілим, але саме це  багатьох примусило і замислитись і зробити для себе невеличкі відкриття, та може і отримати великий внутрішній поштовх для подальшого особистого розвитку та зросту у обраній професії.

Майстер виробничого навчання                     Олександр МАКОВЕЦЬКИЙ

Опубліковано у загальній категорії, Навчально-виробнича діяльність, Новини. Додати до закладок постійне посилання.