До 300-ліття великого сина українського народу, мандрівного філософа, талановитого письменника й педагога, знавця багатьох мов, композитора, співака!!!

«…сучасники бачили в ньому «мандровану академію» і його самого вважали вартим за університет; досить сказати, що коли треба було тоді знайти в Україні ідейну, чесну та чисту людину, шукали її між «сковородинцями»…»

Сергій Єфремов

2022 рік – рік пошанування Григорія Савича Сковороди – поета, мандрівного народного вчителя, особистості, якою український народ може пишатися перед усім світом.

Григорій Сковорода залишив нащадкам феноменальну духовно-педагогічну спадщину, яка не втрачає свого унікального пізнавального, етико-виховного, естетичного значення. Тексти українського філософа – справжній скарб, який не піддається часу. Він обстоював права людської особистості в кожній людині, своєю етичною наукою і всім своїм життям Григорій Сковорода мав величезний вплив на сучасників і на майбутніх українських громадян.

Дух Григорія Сковороди уже не одне століття блукає не лише українськими землями, а й європейськими ланами та відроджується у свідомості і душах його спадкоємців у всіх країнах світу.

Творча спадщина Сковороди є чистим українським, європейським, всесвітнім джерелом істини, добра, краси, віри, надії, любові на всі часи й для всіх народів.

Сковорода входить, за версією ЮНЕСКО, до п’яти мудреців світу – разом із Сократом, Конфуцієм, Спінозою і Махатмою Ганді. Їх усіх об’єднує принцип: «Жив, як учив».

«AVE, SKOVORODA! З іменем СКОВОРОДИ крокуємо у майбутнє!»

02.12.2022 в групі 12/22 «Живописець. Декоратор вітрин»  ДНЗ «Запорізьке ВПУ» класним керівником Буряк А. А. та майстром виробничого навчання Мітіним М. В. було проведено онлайн-гру «Правда чи дія. Життя і творчість Г. Сковороди».

За допомогою цікавих запитань «Правда чи неправда» учні перевірили свої знання про Г. Сковороду, а  за допомогою «Дій» розвивали абстрактне та  асоціативне мислення. Метою виховного заходу було проаналізувати творчість видатного українського філософа-просвітителя, письменника-гуманіста, поета і музиканта Григорія Савича Сковороди, сформувати в учнів свідоме ставлення до життєвого вибору і повагу до чужої праці, розвивати шанобливе ставлення до нашої духовної спадщини, історії та літератури.

Класний керівник                                                                               А. А. Буряк

Майстер в/н                                                                                        М. В. Мітін

Опубліковано у загальній категорії. Додати до закладок постійне посилання.