До Дня народження Лесі Українки

Леся Українка…Це ніжне й дзвінке ім’я належить до найвеличніших імен нашого народу. Псевдонім Лариси Петрівни Косач твердо і назавжди зафіксований у пам’яті кожного українця, і не тільки українця. Леся належить усім, бо її творчість зіткана з різних мотивів світової культури. Гордий дзвін її імені в серцях мільйонів людей породжує не тільки спогад про її творчість, але й палку любов до великої поетеси і гордість за свій народ.

З нагоди 150-річчя з дня народження Лесі Українки 25 січня у групі  02 за професією «Маляр. Штукатур. Лицювальник-плиточник» викладачем Орел Наталею Григорівною та майстром виробничого навчання Алексеєнко Вікторією Олексієвною було проведено виховний захід «Леся Українка – гордість України».  Учням нагадали біографію великої поетеси. Небагато в історії таких жінок, у долі яких тілесне і духовне становили б такий контраст. Для кожної людини її фізичні дані, її врода важить дуже багато. А для жінки вони особливо цінні – уміння бути привабливою невіддільне від самої її природи. Хвороба Лесі Українки сточила її жіноцтво але в боротьбі з неміччю проявилася  сила духу, котра зробила з неї велику поетесу.

Лесині слова справді стали міцною зброєю. Вони не могли пробачити здоровим, сильним людям їх пасивності, байдужості до горя інших. Поетеса була впевнена, що слід сподіватися навіть без надії, що слід щось робити заради кращого майбутнього.

Класний керівник       Орел Наталя Григорівна

Майстер в/н                Алексеєнко Вікторія Олексіївна

Опубліковано у загальній категорії, Навчально-виробнича діяльність, Новини. Додати до закладок постійне посилання.