«День навколишнього середовища»

Всесвітній день охорони довкілля є одним з основних способів привернути увагу світової громадськості до проблем довкілля, а також стимулювати політичний інтерес і відповідні дії.

Третя субота квітня — більше ніж просто весняний день, це День довкілля, заснований законом, прийнятим в 1998 році.

Спочатку свято було прийняте у зв’язку із Стокгольмською конференцією із захисту довкілля, яка пройшла ще в 1972 році. Тоді було прийнято 109 пунктів, згідно з якими екологи всього світу повинні були боротися за «чистоту» Землі.

Таким чином, щоб донести дітям всю важливість «Дня довкілля», у гуртожитку ДНЗ «ЗВПУ», викладачі спецдисциплін – Стрілець Н.В. та Житницька А.В. провели захід, у якому розповіли про заснування та відзначення  цього свята у нашій країні.

Стрілець Наталя Валеріївна, розповіла про те, що в Україні є безліч власних організацій, які збирають на переробку батарейки, борються з недоцільним використанням пластика, ведуть волонтерську і просвітницьку діяльність, направлену на те, щоб наступні покоління могли жити в екологічно чистій країні. Саме завдяки їхній роботі все більше українців свідомо відносяться до захисту довкілля.

А Житницька Анна Валеріївна, наголосила на тому, що ідеальним поздоровленням з «Днем довкілля» буде відмова від непотрібного пакетика в супермаркеті, вчасно вимкнене світло або підняте із землі сміття.

Наприкінці лекції, діти відповіли, що відтепер будуть ставитись до навколишнього середовища більш уважно, не будуть смітити та почнуть сортувати сміття.

Викладачі спец дисциплін – Стрілець Н.В. та Житницька А.В.

Опубліковано у загальній категорії. Додати до закладок постійне посилання.