День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

15 лютого відзначають скорботний День  – День вшанування учасників бойових дій на  території інших держав.  З цього приводу,  14 лютого класний керівник групи № 14  за професією «Декоратор вітрин. Флорист»  Войтюк Тетяна Миколаївна провела тематичну  виховну годину із здобувачами освіти групи.

Про події в Афганістані сказано чимало, але біль афганської війни постійно озиватиметься вічною пам’яттю про тих, хто загинув там. Ця війна назавжди залишиться в наших серцях і серцях воїнів, котрі пройшли тією чужою землею. «Афганці» живуть поміж нас, вони є символом незламного фронтового братства, самовідданості, мужності, гуманізму, самопожертви. Та далека, здавалося б, війна й донині болить пам’яттю та ранами, які хоч і загоїлись, але залишили рубці, що не зникають. Молоді люди йшли туди не за орденами та медалями, вони свято вірили, що виконують інтернаціональний обов’язок. Афганська війна тривала 10 років. Через неї пройшло майже 700 тисяч чоловік, 30 відсотків із них були українцями. Не повернулися додому тисячі воїнів, сотні повернулися інвалідами. Вони просто виконували свою військову повинність, свій безвихідний обов’язок… Але чесно і героїчно.

Під час заходу здобувачі освіти ознайомилися із масштабами складних і неоднозначних подій в Афганістані, переглянули документальні відео фрагменти про афганську війну, вшанували пам’ять тих, хто поліг в Афганських ущелинах, схиливши голови у скорботній хвилині мовчання.

Класний керівник  Войтюк Тетяна Миколаївна

Опубліковано у Новини. Додати до закладок постійне посилання.