Голодомор в Україні – вшануймо пам’ять!

День пам’яті жертв голодомору в Україні проводиться щорічно в четверту суботу листопада. Вперше вшановувати пам’ять загиблих почали в 1998 році з указом Леоніда Кучми. Сучасну назву і дату дня визначив указ Віктора Ющенка в травні 2007 року.

З нагоди цієї дати, 29.11 2021 року, майстер виробничого навчання Кішко Ксенія Вікторівна провела виховну годину на тему: «Голодомор в Україні (1932-1933 роки)» зі здобувачами освіти групи №18 за професією: «Оператор комп’ютерного набору. Адміністратор» .

Майстер виробничого навчання  розповіла, що у День пам’яті жертв голодомору ми віддаємо шану безвинно закатованим та полеглим страшною смертю.

Щороку в Києві та інших містах проводяться різні заходи для вшанування загиблих українців

Найбільш поширеною є акція “Запали свічку” – на підвіконня ставлять запалену свічку на згадку про жертв голоду.

Здобувачі освіти уважно слухали розповідь майстра виробничого навчання, адже кожного разу вони дізнаються все більше про ці історичні події. Також вони переглянули «Діти великого голоду»: документальний фільм про тих, хто пережив Голодомор

Треба пам’ятати таку страшну трагедію – ГЕНОЦИД української нації. Вічна пам’ять всім невинно закатованим.

Майстер виробничого навчання                                Ксенія КІШКО

Опубліковано у Виховна діяльність, загальній категорії, Навчально-виробнича діяльність, Новини. Додати до закладок постійне посилання.