БЛАГОДІЙНА АКЦІЯ ДЛЯ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ

Внутрішньо переміщені особи (ВПО) – це люди, які залишили свої домівки, рятуючись від небезпеки, але не перетнули міжнародний кордон, а залишились на території рідної країни.

ВПО перебувають під законним захистом свого уряду. Вони зберігають усі права та захист згідно з міжнародним законодавством з прав людини.

У Запорізькому вищому професійному училищі навчається 7 осіб, які мають статус ВПО. Одна з них – голова ради учнівського самоврядування Ганна Охматенко. Саме за її ініціативою було організовано збір іграшок для дітей, які проживають у модульному містечку для внутрішньо переміщених осіб.

Член ради самоврядування Сергієнко Катерина (учениця групи № 14, професія «Декоратор вітрин. Флорист») запропонувала не тільки подарувати іграшки, а ще й провести для дітей та їх батьків майстер-клас з декупажу.

На засіданні ради самоврядування було підтримано їх ініціативу, а щоб діти та батьки відчули турботу і підтримку учнівської молоді, вирішено було підготувати на завершення невеличку концертну програму.

Провести благодійну акцію допоміг фахівець Запорізького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Зенько Роман Юрійович, до якого звернулась соціальний педагог ДНЗ «ЗВПУ» Сєргєєва Олена Анатоліївна, з пропозицією – провести сумісний благодійний захід для внутрішньо переміщених осіб, що проживають у модульному містечку Комунарського району міста Запоріжжя.

Для проведення майстер-класу за кошти ЗМЦСССДМ було придбано: клей ПВА, серветки та паперові тарілки.

Весняний сонячний день 20 березня 2019 року подарував дітям з модульного містечка незабутній майстер-клас, який провела Катерина Сергієнко, та концертну програму, яку підготувала керівник гуртка Калачова Олена Юріївна разом з членами гуртка художньої самодіяльності.

З гарним настроєм, іграшками, подарованими Ганною Охматенко від учнівської молоді ДНЗ «ЗВПУ» та творчими роботами, зробленими власноруч, діти повертались додому.

Соціальний педагог Сєргєєва О.А.

Опубліковано у загальній категорії, Новини, Соціально-педагогічна діяльність. Додати до закладок постійне посилання.