Береженого бог береже

В рамках «Місячника безпеки», який проходить зараз в ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище», 13.11.2019 року відбувся конкурс серед учнів груп 10, 02, 11, 16, 13, 08, 09 на знання правил дорожнього руху та надання першої медичної допомоги.

Інформативно-виховна мета – ознайомити учнів  із загальними відомостями про першу медичну допомогу, яку може надати кожен в разі, якщо став свідком нещасного випадку під час дорожньо-транспортних пригод або деінде.

В рамках заходу відбулася екскурсія, де на території, прилеглої до училища, були визначені місця та напрямки безпечного руху, позначені ділянки, де потік автомобільного транспорту та рух трамваїв становить найбільшу небезпеку для учнів. Учасники екскурсії вчилися здійснювати аналіз небезпек, визначали фактори ризику, відповіли на питання вікторини.

На другому етапі конкурсу, який відбувся в 305 кабінеті та гуртожитку, присутнім учням було запропоновано визначитися з відповідями на такі актуальні питання: «Що таке перша медична допомога?», «Що робити в разі виявлення кровотечі?», «Що робити при зупинці серця (травматичному шоці тощо)», інші. Учні тренувалися накладати пов’язки, шини на місця переламів кінцівок за допомогою підручних засобів, переносити постраждалих.

Отримана інформація, практичні навички допоможуть запобігти у майбутньому нерішучості, невмілим діям при наданні першої допомоги в разі нещасного випадку, якщо свідками такого стануть присутні на заході учні.

Після закінчення заходу, організатори привітали найбільш активних учасників конкурсу – Максюту Ангеліну, Тамарову Ганну, Чучко Христину, Бакшину Ганну, Білич Олену, Касьян Діану, Смирнова Богдана, Василенко Дмитра, Глущенка Владислава, Юрченко Богдана та багатьох інших, побажали міцного здоров’я та берегти себе і близьких від нещасних випадків. Бо кажуть у народі – береженого бог береже.

Медична сестра Матвієнко Валентина Іванівна,
заступник директора з НВР Паскарь Наталя Юріївна

Опубліковано у Виховна діяльність, загальній категорії, Новини. Додати до закладок постійне посилання.