Береженого бог береже

В рамках тижня безпеки дорожнього руху який проходить зараз в ДНЗ «Запорізьке ВПУ» 18.05.2021 року відбувся конкурс серед учнів груп «Маляр. Штукатур. Лицювальник – плиточник», «Маляр. Штукатур. Декоратор вітрин», «Оператор комп’ютерного набору. Обліковець з реєстрації бухгалтерських даних», на знання правил дорожнього руху та надання першої медичної допомоги при ДТП.

Інформативно – виховна мета, ознайомити учнів із загальними відомостями про першу медичну допомогу, яку може надати кожен у разі необхідності, якщо став свідком нещасного випадку під час дорожньо – транспортних пригод або деінде. В ході конкурсу, який відбувся в аудиторіях №306 т а №108, присутнім учням було запропоновано визначитися з відповідями на такі актуальні питання: «Що таке перша медична допомога», «Що робити в разі виявлення кровотечі», «Що робити при зупинці серця (травматичному шоці)» тощо. Учні тренувалися накладати пов’язки, шини на місця переломів кінцівок за допомогою підручних засобів.

Отримана інформація та практичні навички допоможуть запобігти у майбутньому нерішучості, невмілим діям при наданні першої допомоги в разі нещасного випадку, якщо свідками такого стануть присутні на заході учні. Після закінчення заходу організатори привітали най активніших учасників конкурсу: Шомовк Олександра, Тимофєєва Данила, Петренко Ігоря, Щеглова Дмитра та багатьох інших, побажали міцного здоров’я та берегти себе і близьких від нещасних випадків.

Бо кажуть у народі – Береженого Бог береже.

Сестра медична            Валентина МАТВІЄНКО  

Опубліковано у загальній категорії, Навчально-виробнича діяльність, Новини. Додати до закладок постійне посилання.