Бабин Яр: хроніка нацистської війни

29 вересня 2021 року відзначається 80 років від дня трагедії  в урочищі Бабин Яр під Києвом, де почалися масові розстріли українських громадян, в першу чергу євреїв. За два дні було страчено понад 33 тисяч осіб. Цей злочин став одним з найстрашніших епізодів ІІ світової війни.

З нагоди цієї дати, 29 вересня 2021 року майстрами виробничого навчання  групи  №09  Кривко Ніною Петрівною та  групи № 16 Кузьменко Світланою Юріївною  було проведено виховна година «Вшанування загиблих у Бабиному Яру»

Ніна Петрівна та Світлана Юріївна розповіли здобувачам освіти про страшну трагедію, яка розгорнулася  раннього ранку 29 вересня 1941 року: у людей  відбирали документи, цінності та одяг, групами по 30-40 чоловік заганяли  на край  яру,  далі в справу вступали німецьких автоматники. Після того, як рів заповнювався трупами, їх присипали землею і розстрілювали євреїв в іншому місці Бабиного Яру. Людей, розстрілюваних в Бабиному Яру, було так багато, що кати не справлялися зі своєю кривавою роботою.

На прикінці заходу,  здобувачі освіти групи №09 «Агент з постачання» та групи №16 «Декоратор вітрин»  переглянули тематичний документальний фільм про історичні події у Києві.

Подібний виховний  захід сприяє виховуванню почуття стурбованості долею невинних жертв, вчить сприймати чужу біду та біль як свій власний. По закінченню виховного заходу здобувачі освіти вшанували пам’ять хвилиною мовчання.

Майстер виробничого навчання   Кривко  Ніна  Петрівна Майстер виробничого навчання   Кузьменко Світлана Юріївна

Опубліковано у Виховна діяльність, загальній категорії, Навчально-виробнича діяльність, Новини. Додати до закладок постійне посилання.