Участь державного навчального закладу «Запорізьке вище професійне училище» у благодійному проєкті «Любов милосердствує»

Чи може  вважатись повноцінним виховання молодої людини, якщо їй не були прищеплені такі якості як милосердя, доброта, вміння співчувати, бажання простягнути руку допомоги? Мабуть ні.

Здобувачі освіти Державного навчального закладу «Запорізьке вище професійне училища» гр. № 10 за професією «Живописець. Флорист» не тільки можуть створювати яскраві живописні полотна, але й вміють співчувати, мають добрі серця, та залюбки відгукуються на прохання про допомогу.  Так, юні художники неодноразово брали участь у волонтерських акціях спрямованих на надання допомоги воїнам АТО, разом із своїми викладачами проводили благочинні майстер-класи для дітей-сиріт, для учнів та керівників Недільних шкіл Православних Храмів міста і області, для відвідувачів міських масових заходів.

Вже декілька років поспіль, під патронатом Преосвященнійшого Мітрополіта Запорізького та Мелітопольського Луки відбувається благодійна акція «Любов милосердствує» мета якої – допомога онкохворим дітям, та багатьом нужденним. В рамках цієї акції здійснюється закупівля високовартісного обладнання, ліків, предметів догляду, проводяться тематичні майстер-класи на території лікарні тощо.

Цього року до акції долучилися учні, що відвідують Недільні школи Православних Храмів міста Запоріжжя. З метою забезпечення проєкту «Діти – дітям», під час якого можна було виготовити яскраві вироби для продажу на  благодійному ярмарку, викладачі і учні ДНЗ «Запорізьке ВПУ» провели майстер клас.

Чого-чого, а фантазії майбутнім художникам не займати! Тему обрали швидко: вже незабаром найсвітліша подія у Православному світі – Великдень. Учасникам майстер-класу  було запропоновано виготовити вітальну Великодню листівочку-яєчко.

Майже тиждень пішов  на приготування. У викладачів, Євгена та Анжели Прокоф’євих багато в скарбничці майстер-класів, але цей – особливий. Для Аліни Андреєвої, Марії Скібенко та Анастасії Сидякіної, які допомагали викладачам, дуже важливими були почуття, які вони вкладали, допомагаючи дітям виготовляти  листівочки! Працювали завзято, із натхненням, вкладаючи любов, адже мова йшла про порятунок маленьких життів!  Результат задовольнив і організаторів і учасників заходу: таку великодню листівочку приємно не тільки узяти до рук, але й мати у оселі як прикрасу. Всього було виготовлено 20 вітальних листівок.

28.02.2021 на території ДК «Металургів» Запорізькою єпархією було влаштовано ярмарок, де свої пропозиції до продажу запропонували Недільні школи Православних Храмів міста Запоріжжя. Свій особистий внесок у вигляді живописних етюдів, вітражу, для продажу на ярмарку зробили і самі учениці групи №10, за професією «Живописець. Флорист» Андреєва Аліна, Сидорова Олександра, Скибенко Марія, Фоміна Софія та Іванова Анна.

Було дуже приємно бачити зацікавленість відвідувачів ярмарку нашими листівками та картинами. А 750 гривен, які вдалося отримати від продажу наших виробів, одразу ж були передані до лікарні для закупівлі ліків діткам, хворим на рак.

Господь вчить нас проявляти любов не тільки на словах, але  і на конкретних ділах. Звичайно, не у  кожного є можливість творити великі добрі діла, але якщо кожен буде робити свій невеличкий внесок, у відповідності із своїми можливостями – добро буде примножуватися у цьому бурхливому  світі! Участь молодого покоління у благодійних заходах не тільки приносить допомогу нужденним, але й формує у молоді абсолютні цінності, на яких будується усе суспільне благо і буття.

Викладачі ДНЗ «Запорізьке ВПУ»

Євген та Анжела Прокоф’єви

Опубліковано у загальній категорії, Новини. Додати до закладок постійне посилання.