Україна соборна. Разом до Перемоги

22 січня ми святкуємо День Соборності України – день, що символізує єдність земель України.

З метою виховання у підростаючого покоління глибокої поваги та любові до Батьківщини, людської гідності, формування національної свідомості школярів, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення Дня Соборності України, 18 січня поточного року класний керівник групи № 14/22 «Декоратор вітрин. Флорист» Войтюк Тетяна Миколаївна провела онлайн історичний екскурс  «Україна соборна. Разом до Перемоги!».

Під час заходу присутні  дізналися про історію виникнення цього свята, становлення і розвиток українського національного державотворення, про Акт Злуки, який був глибоко історично мотивований і спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну, національну державу.

Здобувачі освіти групи переглянули фільм «Свято Злуки. Політика пам’яті». Фільм дав відповіді на багато запитань і показав, що двадцяте століття залишило нам у спадок вирішальні події минулого, які, віддаляючись, не втрачають своєї значущості та актуальності.

А потім учасники заходу взяли участь у тематичній онлайн вікторині.

Наприкінці заходу всі присутні погодилися, що нині Україна продовжує боротьбу за незалежність. Тому соборність залишається на порядку денному національних завдань. Цілісність держави буде цілковито відновлена тільки після того, як Україна звільнить усі території, захоплені ворогом. Соборність – мета Перемоги.

Класний керівник  Войтюк Тетяна Миколаївна

Опубліковано у загальній категорії. Додати до закладок постійне посилання.