«Україна Соборна – моя гордість і слава»

Ми всі одна сім’я,
Єдина ми родина –
Мільйони різних «Я»
А разом Україна!

Щорічно, починаючи 22 січня 1919 року, з дня проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки – ми, українці відзначаємо День Соборності України.

Ідея соборності бере свій початок від об’єднання давньоруських земель навколо князівського престолу в Києві, а її філософське коріння сягає часів Візантії. Протягом віків її практичним втіленням займались українські гетьмани Богдан Хмельницький, Іван Мазепа, Петро Дорошенко, Пилип Орлик. У XVIII — початку XX ст., коли українські землі були поділені між сусідніми державами: Польщею, Московією, Румунією, Австро-Угорщиною, ця ідея знайшла своє відображення у працях найкращих вітчизняних мислителів, оскільки для боротьби за свої національні інтереси Україні була вкрай важливою територіальна єдність.

Саме на цю тему в гуртожитку Запорізького вищого професійного училища була  проведена змістовна виховна година під гаслом «Україна Соборна – моя гордість і слава». Керівник гуртка та вихователь гуртожитку підготували цікаву презентацію як змінювалася Україна починаючи з початку 20 століття і до сьогодні. Із презентації здобувачі освіти дізналися про живописні і мальовничі місця, наприклад як Роксоланині скелі поблизу Одеси, неймовірно красиве рожеве Лемурійське озеро в Херсонській області,  Білі скелі на Миколаївщині і багато інших неперевершено красивих міст про існування яких більшість із нас не здогадується.

Керівник гуртка                                           Анна ЛЄВЄНЦОВА

Опубліковано у загальній категорії. Додати до закладок постійне посилання.