Україна: соборна, вільна, сильна

«Слава Вкраїні! Любій отчизні,
Слава довіку однині!
Єдність і згода, право й свобода —
Доля найкраща народу!»
Г. Чупринка

22 січня – День Соборності України. День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві.

Йому передувало підписання (22 січня 1918 р.) Четвертого універсалу Центральної Ради, яким Українську Народну Республіку проголошено суверенною і незалежною державою. Західно-Українську Народну Республіку було проголошено в листопаді 1918 року. Процес об’єднання України завершився 22 січня 1919 року.

З цієї нагоди, 21  січня поточного року класний керівник групи № 14 «Декоратор вітрин. Флорист» Войтюк Тетяна Миколаївна провела онлайн історичний екскурс «Україна:соборна, вільна, сильна». Захід проходив під гаслом: «Єдина і неподільна Україна!».  Захід проводився з метою виховання у здобувачів освіти почуття національної гідності, гордості за свою Батьківщину та народ, повагу до культурних цінностей літературної спадщини та історії власного народу.

Під час заходу присутні  дізналися про становлення і розвиток українського національного державотворення, про Акт Злуки, який був глибоко історично мотивований і спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну, національну державу.

Класний керівник  Войтюк Тетяна Миколаївна

Опубліковано у Виховна діяльність, загальній категорії, Новини. Додати до закладок постійне посилання.